Donderdagochtend hield een duif twee medewerkers van de dierenambulance en de brandweer enige tijd bezig aan de Burgemeester Middelberglaan in Zoetermeer. De duif zat op het dak van een woning en wilde er niet meer van af komen.

Buurtbewoners belden de dierenambulance nadat, volgens hen, de duif al drie dagen op het dak van een woning zat. Volgens de buurtbewoners kon het dier niet meer vliegen. De brandweer werd ter assistentie gevraagd om de duif te vangen. Met netten en andere materialen werd getracht het dier te pakken te krijgen.

De brandweerlieden van de tankautospuit besloten om een hoogwerker ter plaatse te laten komen, deze werd via de meldkamer gealarmeerd om te komen assisteren. De duif besloot echter ineens te verkassen en een ander dak uit te kiezen. Opnieuw trachtte de brandweer het dier te vangen, onder andere via een dakkapel van een woning. Op het moment dat de brandweer erg dichtbij was, besloot de duif te vertrekken. De vogel was gevlogen.

Nadat de duif was weggevlogen besloten de hulpverleners ook te vertrekken.

 

IMG_4877 (1)

IMG_4893

IMG_4901

IMG_4910