Woensdagochtend 11 mei jl. deed de politie met ondersteuning van de DSI (Dienst Speciale Interventies) meerdere invallen in verband met een groot onderzoek naar een organisatie in productie van en handel in drugs, dit was op verzoek en onder leiding van de Spaanse autoriteiten.

De Spaanse recherche startte begin dit jaar een grootschalig onderzoek naar de productie van en het handelen in drugs door een organisatie. Omdat er vermoedens waren dat de productie hiervan ook in Nederland plaats vond ging het onderzoek verder. Omdat de Spaanse autoriteiten in Nederland niet zelfstandig onderzoek kunnen doen is er een rechtshulpverzoek aangevraagd, hierop is het onderzoek voortgezet in Nederland waarbij de Nederlandse politie ondersteuning heeft geboden.

Onder leiding van de Spaanse recherche hebben er op woensdag 11 mei meerdere invallen plaatsgevonden, deze vonden plaats in twee woningen in Rotterdam-Zuid en in een loods aan de Argonstraat in Zoetermeer. Bij één van de invallen in Rotterdam, op de Laan op Zuid werd een 47-jarige Rotterdammer aangehouden. Hier werden verdovende middelen aangetroffen. Bij de tweede woning, op de Beijerlandselaan in Rotterdam werden ook chemische stoffen aangetroffen.

In de loods aan de Argonstraat in Zoetermeer werd met ondersteuning van de DSI (Dienst Speciale Interventies) een inval gedaan, hier werd niemand aangehouden. Wel werden hier vele chemische stoffen en productiemiddelen voor drugs aangetroffen, genoeg om ruim 6000 kilo cocaïne uit kleding of andere stoffen te wassen.

 

De verdachte die is aangehouden in de woning in de Laan op Zuid is overgeleverd aan de Spaanse justitie, of er meerdere aanhoudingen zijn verricht is niet bekend. Dit komt doordat het onderzoek in Nederland is afgerond, het een Spaans onderzoek is en in Spanje wordt voortgezet.