Zaterdagavond werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd na een melding van een uitslaande brand in het dak van de kantine van voetbalvereniging BVCB aan het Sporthoekpad in Bergschenhoek.

De brandweer kwam met meerdere eenheden met spoed ter plaatse, bij aankomst van het eerste blusvoertuig werd al snel opgeschaald naar sein ‘Grote Brand’, enige tijd later volgde het sein ‘Zeer Grote Brand’. Er kon niet direct ingezet worden op het blussen van de brand, de brandweerlieden waren druk bezig met de waterwinning. In eerste instantie ging de brandweer uit van een uitbrandscenario, waarbij de brandweer het pand gecontroleerd zou laten uitbranden. Nadat de slangen waren uitgerold en er genoeg waterwinning was opgebouwd konden de brandweerlieden beginnen met het blussen van de brand. Nadat de eerste stralen het vuur bereikten was de brand aan de buitenkant van het pand al snel gesmoord. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Vlak nadat het sein ‘brandmeester’ werd gegeven kwam burgemeester Van de Stadt naar de brandlocatie toe. Hij liet zich informeren over de situatie van de brand. Nadat het sein ‘brandmeester’ was gegeven is er nog langere tijd nageblust. In de kantine is enorm veel schade ontstaan door de brand. Een droneteam van de brandweer was ter plaatse om te controleren of er nog brandhaarden aanwezig waren. Ook zijn er lichte sloopwerkzaamheden verricht om er zeker van te zijn dat het vuur overal gedoofd was.

De kantine heeft enorm veel schade opgelopen door de brand. Het complex waar de kleedkamers zich bevinden bleef ongeschonden. In de kantine is de laatste maanden hard gewerkt om deze te vernieuwen, de ruimte was net een paar weken klaar.

De veiligheidsregio laat weten dat er niemand gewond is geraakt ten tijde van de brand, er was niemand aanwezig. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Dit wordt onderzocht, de politie heeft een Plaats Delict gemaakt om onderzoek te doen.

 

Tekst loopt verder onder de eerste reeks foto’s.

 

IMG_9213

20230204_215014

IMG_9235

IMG_9241

IMG_9256

IMG_9290

IMG_9294

IMG_9301

IMG_9303

IMG_9309

IMG_9320

IMG_9333

IMG_9359

IMG_9376

IMG_9411

IMG_9446

IMG_9456

IMG_9458

IMG_9469

IMG_9474

IMG_9509

IMG_9343

 

UPDATE:

Zondagochtend zijn er medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) en een speurhond ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand. Het is niet bekend of het onderzoek inmiddels is afgerond, het terrein blijft afgesloten.

Een beveiliger blijft op locatie om het terrein in de gaten te houden.

 

IMG_9532

IMG_9524