De politie heeft vrijdagmiddag 17 maart in een woning aan de Kenenburgweg in Bleiswijk een vluchtgevaarlijke Griek aangehouden. De 37-jarige man is verdachte in een grootschalig drugsonderzoek in Roemenië, waarbij zijn betrokkenheid bij de invoer van 1500 kg heroïne wordt onderzocht. Het Fugitive Active Search Team kwam de man op het spoor. Omdat de verdachte mogelijk vuurwapengevaarlijk is, heeft de Dienst Speciale Interventies (DSI) de aanhouding verricht.

De man is in 2021 eerder vanuit Nederland overgeleverd aan Roemenië en in afwachting van zijn proces met huisarrest tijdelijk in vrijheid gesteld. Hij wist Roemenië te ontvluchten en week weer uit naar Nederland. Vorige week kreeg FASTNL informatie van de Nederlandse liaison officer in Boekarest dat de man zich in Nederland ophield en verzocht FASTNL van de Landelijke Eenheid de opsporing te doen. In samenwerking met het FAST Roemenië heeft FASTNL het onderzoek opgepakt en dat leidde tot de herkenning van de man in een woning in Bleiswijk waar hij verbleef. Zo kon hij kort na zijn opnieuw verworven vrijheid door de DSI worden aangehouden.

De verdachte wordt voorgeleid aan de overleveringskamer van de rechtbank in Amsterdam, waarna deze over zijn overlevering beslist.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in uw gemeente.