Dinsdagmiddag werd de brandweer wederom gevraagd te komen aan het Alfrink College in Zoetermeer.

Vanmorgen was de brandweer er ook al vanwege een gebouwbrand, dit bleek te gaan om dakdekkers die bezig waren met gieten (vanwege het plaatsen van zonnepanelen). Er was rook in het ventilatiekanaal gekomen, wat zo in de aula terecht kwam. Van een gebouwbrand was gelukkig geen sprake.

De brandweer en ambulancedienst werden rond twee uur opnieuw gealarmeerd, voor een melding van stank/hinder lucht. Dit kwam nadat enkele leerlingen die op het studieplein hadden gezeten, pijnklachten kregen en dit bij de school meldde. Uit voorzorg werden de hulpdiensten gebeld om de leerlingen na te kijken. Dat er meteen opnieuw zoveel hulpdiensten uitrukten was ook niet de bedoeling, laat een woordvoerster van de school weten. Zij meldt nadrukkelijk wel blij te wezen met de snelle inzet van de hulpverleners.

De brandweerlieden hebben diverse metingen gedaan in het pand. De leerlingen die klachten hadden hoefden niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis, zij mochten naar huis.

Het gebouw hoefde nu niet ontruimd te worden.