Voor de brand in Zoetermeer afgelopen maandag is woensdag een tweede minderjarige verdachte aangehouden. Dinsdag werd ook al een minderjarige aangehouden. Beiden zijn donderdag door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet.

Maandagmiddag ontstond een grote brand in een voormalig kantoorgebouw aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer. Het gebouw brandde volledig af en twee personen moesten vanwege rookinhalatie naar het ziekenhuis. Zij verbleven op het moment van de brand ergens in het gebouw en konden vanaf het dak worden gered.

Dinsdag werd een minderjarig meisje aangehouden voor betrokkenheid bij het ontstaan van de brand, woensdag een minderjarige jongen. De politie kwam ze via getuigen op het spoor en aan beiden is gevraagd zelf naar het bureau te komen, wat zij deden. Ze zijn daar aangehouden en verhoord, maar mochten hun voorarrest thuis doorbrengen.

Donderdag is het voorarrest door de officier van justitie opgeheven. Zowel het meisje als de jongen blijft verdachte. Het onderzoek gaat nog door.