Woonwijk De Leyens wordt al enige tijd geteisterd door een flinke inbraakgolf, wijkagent Rob Doorneveld deelt via social media tips en laat de sporen van inbraak zien. Een bewoonster uit dezelfde wijk doet een oproep na een inbraak voor een heel dierbare ring dat is gestolen.

Wijkagent Rob Doorneveld meldt al enige tijd via social media dat men moet uitkijken voor verdachte situaties in de wijk, ziet u iets verdachts? Bel dan direct 112. Op beelden van de wijkagent is te zien dat er flinke schade is aangericht, ook laat Doorneveld weten dat de woningen volledig overhoop zijn gehaald.

De inbraken hebben, voor zover ons nu bekend, voornamelijk plaatsgevonden in woningen aan de Loggerkade en Hoekerkade in de wijk De Leyens. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende werkwijzen, zoals het openbreken van een raam of een deur maar ook met behulp van zogeheten ‘cilindertrekken’. Rob Doorneveld  blijft via social media herhalen dat het belangrijk is om uw hang en sluitwerk goed te controleren.

In de wijken wordt op dit moment extra gesurveilleerd. Ziet u iets verdachts, neem contact op via 112!

 

Diefstal bijzondere ring na inbraak

Een bewoonster in De Leyens laat aan onze redactie weten dat er ook bij haar is ingebroken. Dit is waarschijnlijk gebeurt in de nacht van woensdag op donderdag 4 mei. Tijdens de inbraak zijn er meerdere goederen buit gemaakt waaronder een wel heel bijzondere ring met emotionele waarden. De ring is te zien op  onderstaande foto. Ook is er een zegelring gestolen, hier is geen foto van beschikbaar.

Mocht u onderstaande ring ergens zien, te koop aangeboden, of heeft u meer informatie over de ring? Laat het de redactie weten.