Den Haag / Zoetermeer – De politie heeft op maandag 9 oktober in Leiden een 31-jarige man uit Zoetermeer aangehouden voor betrokkenheid bij het dodelijk schietincident aan de Wenckebachstraat. Dit gebeurde op vrijdag 23 juni. De aangehouden man wordt ervan verdacht de bestuurder te zijn van de motorscooter die gebruikt is bij dit schietincident. De verdachte zit nog vast en zal later worden gehoord.

Het slachtoffer overleed in de Wenckebachstraat aan zijn verwondingen. Het slachtoffer reed in een lichtblauwe Renault Twingo, toen hij van dichtbij werd neergeschoten. Dit gebeurde door twee personen die op een zwartkleurige motor reden. De motor is voorzien van een witkleurige kentekenplaat. De zwarte motor is daarna gevlucht vermoedelijk via de Noordpolderstraat en de Trekweg, daarna is hij nog gezien op de fietsrotonde aan de Ringelwikke in Ypenburg.

Uitgebreid onderzoek

Naar aanleiding van dit dodelijk schietincident is onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. In dat onderzoek kwam de aangehouden verdachte in beeld. De 31- jarige man zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Foto’s: District8