Een intense achtervolging hield de politie zondagavond in zijn greep, die uiteindelijk eindigde op een parkeerplaats aan de Velddreef in Zoetermeer. De opmerkelijke gebeurtenissen begonnen op de Wolwever in Spijkenisse, waar de politie reageerde op een melding van een ruzie binnen een familie.

De verdachte, betrokken bij de familieruzie, nam de benen in een leenvoertuig van MyWheels. De achtervolging leidde de politie over de A4 en kwam ten einde in een woonwijk aan de Velddreef in Zoetermeer, waar meerdere politie-eenheden de bestuurder tot stoppen dwongen.

Zowel politie-eenheden uit Den Haag als Rotterdam waren betrokken bij de achtervolging, waarbij minstens 10 politiewagens werden ingezet. Zowel het leenvoertuig als een politiedienstauto raakten beschadigd tijdens het tumult.

De bestuurder van het leenvoertuig is door de politie gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau in Zoetermeer. Daar zal hij verantwoording moeten afleggen over zijn rol in de familieruzie en de daaropvolgende achtervolging. Het is nog onduidelijk of de bestuurder onder invloed was van alcohol of andere verdovende middelen.

 

 

IMG_0961

IMG_0967

IMG_0997

IMG_1004

IMG_0982

IMG_0950