Rotterdam – De politie heeft een bandenprikker aangehouden die meer dan 100 banden lek stak. Hij prikte vermoedelijk banden lek in IJsselmonde, Bergpolder, Schiedam en Den Haag. Van september ‘23 tot half januari ‘24 hield hij de politie bezig, op 10 januari 2024 kon hij worden aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De man wordt ervan verdacht dat hij op 16 september in IJsselmonde begon met het lekprikken van autobanden. Van  37 voertuigen werden toen één of meer banden lek geprikt. Eind oktober hielden de vernielingen op, maar vanaf begin oktober ging de verdachte verder in Schiedam. Van 28 auto’s waren één of meerdere banden het mikpunt. Vervolgens verplaatste de verdachte zijn prikgebied vermoedelijk naar de Bergpolderstraat en Vlaggemanstraat in Bergppolder en naar Den Haag.

Rotterdam-Noord was het helemaal raak; daar sloeg hij vermoedelijk zijn slag in de periode van 21 november 2023 tot en met 10 januari dit jaar. De aangiften van vernieling stroomden binnen: in totaal ruim 30 stuks. Bij ruim 50 auto’s werden banden lek geprikt.

Mede dankzij de slachtoffers die aangiften deden, kon de politie het onderzoek doen en de verdachte aanhouden. De politie vraagt mensen in Noord die slachtoffer zijn geworden van deze bandenprikker, maar nog geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen.