Den Haag / Zoetermeer – De politie heeft dinsdagavond 6 februari een 26-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden op verdenking van diefstal uit supermarkt Jumbo aan het Middelwaard in Zoetermeer. De vrouw bleek ook verdachte te zijn van diefstal dan wel heling van een auto.

De vrouw werd aangehouden voor de winkeldiefstal in Zoetermeer, maar werd al snel daarna overgebracht naar het politiebureau in Zuiderpark om te worden verhoord over de autodiefstal.

Maandag 8 januari werd de auto op de Paterswoldestraat gestolen. De auto werd een dag later aangetroffen op de Steenhouwersgaarde, maar had wel schade. De politie werd gealarmeerd en deze nam diverse goederen die in de auto lagen en de auto in beslag voor sporenonderzoek. Woensdag 10 januari bleek dat de auto opnieuw was gestolen. Dit keer zag de eigenaar zijn auto rijden in de omgeving en trof het aan op het Hoogveen.

Aanhouding

Aan de hand van een door de eigenaar gemaakte foto van de bestuurster kon haar identiteit worden achterhaald, waarna zij door agenten werd herkend na de aanhouding voor de winkeldiefstal. De vrouw bleek al vaker diefstallen te hebben gepleegd. De vrouw wordt verdacht van diefstal van een kentekenplaat, drie auto-inbraken op onder andere de Koninginnegracht en het Rijswijkseplein in december. Daarbij waren een bankpas en een scanner van post NL gestolen. Met de pinpas had de vrouw gepind bij een tankstation. De vrouw was op dinsdag 30 januari ook al aangehouden voor diefstallen uit het Kruidvat  en de Aldi aan de Leyweg in Den Haag. De vrouw zit nog vast voor verhoor over de diefstallen.