De man die op 5 april twee mensen expres in het gezicht heeft gehoest en riep corona te hebben, krijgt een forse straf opgelegd. Hij werd veroordeeld via het supersnelrecht tot 5 maanden cel.

In winkelcentrum Rokkeveen stalen twee verdachten uit de AH en namen de benen. Buiten zagen omstanders dat de twee er vandoor wilden gaan en ondernamen actie. Zij hielden de twee tegen. Eén van hen, een man, heeft de twee omstanders verschillende keren in het gezicht gehoest en riep daarbij dat hij corona had. Dit is bevestigd door verschillende ooggetuigen. Het hoesten ging gepaard met speeksel en was duidelijk gericht op het besmetten van de twee personen die de man probeerden tegen te houden.

De politie heeft de man tijdens de aanhouding een zogenaamd spuugmasker omgedaan om verder hoesten en eventueel spugen te voorkomen.

Deze ‘coronahoester’ werd via een SuperSnelRechtzitting (SSR) veroordeeld voor winkeldiefstal en coronahoesten. Vooral het hoesten werd de verdachte zwaar aangerekend en hij kreeg een straf van 5 maanden cel te horen. De verdachte heeft het recht om in hoger beroep te gaan.

 

BRON: Zoetermeeractief