ZOETERMEER – Zaterdagochtend 2 mei omstreeks 05:15 uur werd er melding gemaakt dat er een auto uit de bocht gevlogen was op de fly-over van de Afrikaweg naar de Amerikaweg toe.
Agenten waren zeer snel ter plaatse en troffen de auto achter de vangrail aan. In plaats van de bocht te nemen is de bestuurder rechtdoor gereden door de vangrail heen en heeft ook nog het verkeerslicht omver gereden.

In eerste instantie troffen de agenten niemand aan bij de auto. Een korte tijd later zagen zij in de directe omgeving een man lopen die uiteindelijk, gezien de situatie die aangetroffen werd, als bestuurder kon worden aangemerkt. De man werd gezien de harde klap nog nagekeken door de ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Uit onderzoek bleek tevens dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs. Na het afnemen van een speekseltest rees ook nog de verdenking dat hij onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Tevens wordt de man verdacht van het verlaten van een plaats van ongeval. De man is dan ook voor deze feiten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vanmiddag bleek ook nog dat de man zonder toestemming de auto had meegenomen en de eigenaar zal dan ook aangifte doen van joyriding.

Bij de man is bloed afgenomen om te zien welke hoeveelheid aan verdovende middelen in zijn bloed zat ten tijde van de aanrijding. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt en de schade zal door de gemeente Zoetermeer bij hem verhaald worden.