In een auto bij tankstation Knorrestein langs de A12 is zaterdagochtend een stoffelijk overschot aangetroffen. De auto werd rond elf uur aangetroffen in een sloot aan het begin van de afrit naar het tankstation, het slachtoffer was toen al overleden. Volgens de politie gaat het om een 20 jarige man uit Nootdorp.

Bij het aantreffen van de auto werden veel hulpdiensten gealarmeerd. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar werd korte tijd later afbesteld. De brandweer heeft de sloot doorzocht om meerdere slachtoffers uit te sluiten. Uiteindelijk blijkt er één slachtoffer in de auto te hebben gezeten.
Mogelijk heeft het voertuig al langere tijd in het water gelegen. De auto is door de grote kraan van de brandweer uit het water getild om het stoffelijk overschot te kunnen bergen.

De rechterrijstrook van de A12, in de richting naar Den Haag, is in verband met de berging en het onderzoek afgesloten. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De politie is op de plaats van het ongeval bezig met sporenonderzoek en een politie helikopter heeft luchtfoto’s gemaakt van het ongeval. Rond half 15 werden alle rijstroken weer vrijgegeven voor het verkeer.
Het zicht vanaf de snelweg op het incident wordt afgeschermd met grijze schermen, zodat er geen kijkersfile op de A12 ontstaat.

 

Tekst: Zoetermeeractief.nl