Zoetermeer – De politie hield woensdagmiddag 12 augustus een 16-jarige Zoetermeerder en 14-jarige Voorburger aan. Zij worden verdacht van inbraak in een woning aan de Bessie Smithrode in Zoetermeer.

Op vrijdag 7 augustus vond de woninginbraak aan de Bessie Smithrode in Zoetermeer plaats. Hierbij zijn door de inbrekers onder andere twee Playstations met controllers weggenomen. De eigenaar van de woning hield vervolgens de verkoopsite Marktplaats in de gaten en merkte al snel op dat zijn gestolen spullen te koop werden aangeboden. Daarop maakte hij een afspraak met de verkoper om zijn gestolen eigendommen terug te kopen.

Helaas voor de verkoper kwam echter niet de eigenaar naar de afspraak, maar een politieagent. Vervolgens zijn in Rijswijk drie mannen (42, 32 en 19 jaar oud) die de spelcomputer wilden verkopen aangehouden voor heling. Bij één van deze drie verdachten is naast de spelcomputer ook de andere gestolen goederen aangetroffen. Op basis van camerabeelden van de inbraak kon de politie op dezelfde dag twee jongens van 16 en 14 jaar oud aanhouden als verdachten van de inbraak. Op dit moment zitten de drie verdachten van 19, 16 en 14 jaar oud nog vast.