Zoetermeer – Op maandag 7 september werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een gaslucht in een appartementencomplex aan de Reimsstraat in Zoetermeer.

De hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gekomen, waarna de brandweer direct is begonnen met het verrichten van metingen. Hieruit bleek dat er in de kelderruimte van het complex een sterke gaslucht hing. De brandweer en politie hebben na overleg besloten een gedeelte van de Reimsstraat af te sluiten en uit voorzorg woningen te ontruimen.

In totaal zijn er 24 woningen uit voorzorg ontruimd, de bewoners zijn opgevangen in het stadshuis. De hulpverleners waren druk in overleg om eventueel op te schalen, dit vanwege de sterke lucht welke werd waargenomen en waarvan de oorzaak niet snel kon worden achterhaald. Uit voorzorg zijn er een ambulance en OvD-G ter plaatse gekomen. Zij hebben uiteindelijk niets hoeven doen.

Uiteindelijk bleek uit het onderzoek van de brandweer dat een lekkende gasfles de gaslucht veroorzaakte, deze stond in een berging van het complex. De gasfles was niet goed afgesloten teruggezet en dat veroorzaakte de enorme gaslucht. De brandweer heeft de fles dichtgedraaid, het complex wordt gelucht.

Er is niemand gewond geraakt.