Zoetermeer – Vrijdagmiddag 4 september is de brandweer groots gealarmeerd voor een gaslucht aan de Argonstraat in Zoetermeer.

De hulpdiensten werden omstreeks 15:00 uur gealarmeerd nadat er een flinke gaslucht werd geroken in de omgeving van de Argonstraat. De brandweerlieden van kazerne Oosterheem zijn in eerste instantie ter plaatse gegaan om onderzoek te doen naar de gaslucht.

Na onderzoek is er door de brandweer besloten het incident op te schalen naar sein ‘middel hulpverlening’ waarop er meerdere brandweereenheden zijn uitgerukt. Op locatie wordt met vlagen een sterke lucht geroken welke lijkt op een gaslucht. De brandweer verricht in de omgeving diverse metingen maar heeft geen gas gemeten. De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer is ook ter plaatse. Ook is de brandweer op het dak geweest om bepaalde lucht afzuig units en kanalen te controleren en hier zijn gebreken geconstateerd. Het vermoeden is dat hier bij het afzuigen “gassen” ontsnappen die in de omgeving geroken worden.
De brandweer heeft geen gas gemeten, ziet daarom geen gevaar voor de omgeving, en is retour kazerne gegaan.

Er zijn in de omgeving geen panden ontruimd geweest.