Zoetermeer – Dinsdagavond 15 september zijn omstreeks 19:30 uur meerdere hulpdiensten uitgerukt vanwege een koolmonoxide alarm in een flat aan de Florence Nightingalelaan in Zoetermeer.

Meerdere brandweereenheden werden gealarmeerd nadat er een koolmonoxide alarm afging in een flat aan de Florence Nightingalelaan. De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen, waarna er direct een onderzoek is ingesteld. Na diverse metingen bleek er op de eerste etage in een tussenruimte van het flatgebouw een hoge concentratie koolmonoxide aanwezig te zijn. Hierop zijn er direct meerdere brandweereenheden en ook een ambulance ter plaatse gevraagd. Voor zover bekend hoefde de flat niet ontruimd te worden. Enkele personen die onder andere hoofdpijnklachten hadden zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Na behandeling zijn er twee personen als gevolg van de koolmonoxidedampen naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft op verschillende plekken in de flat  metingen verricht. “Mogelijke oorzaak is een bouwkundig probleem waardoor er geen goede ventilatie is in het afvoerrookkanaal van de flat.”, weet een bewoonster te vertellen. “Hierdoor komt er een enorme druk van gassen in de ketel waarna alles uitslaat.” De flat is door de brandweer geventileerd. “Als gevolg van het probleem zijn alle ketels in de flat uitgeschakeld.” aldus de bewoonster.

Voor zover bekend zijn er twee jongens naar het ziekenhuis vervoerd, na behandeling in het ziekenhuis maken zij het goed.