Bleiswijk / Zoetermeer – Dinsdagmiddag 22 september is de brandweer opgeroepen om naar een braakliggend terrein te komen aan de Lumenlaan te Bleiswijk, vanwege vaten die mogelijk gifstoffen bevatten.

Omstreeks 14:00 uur werd de brandweer gealarmeerd nadat er een melding is binnengekomen van verdachte vaten en jerrycans op een braakliggend terrein. Op locatie zijn er meerdere vaten en circa 40 jerrycans aangetroffen.

De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft volgens het protocol: Incidentbestrijding Gevaarlijke Stoffen (IBGS) de situatie gestabiliseerd. Er zijn metingen verricht om in kaart te brengen om welke stoffen het gaat en hoe hoog de aanwezige concentratie van de mogelijk schadelijke stoffen is. De brandweer is ter plaatse gebleven om een plan te maken voor het veilig verwijderen van het afval.

Het zou gaan om een bijtende stof, welke stof het betreft is ons niet bekend, een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kon niet melden of het gaat om drugsafval. De politie doet nader onderzoek naar de zaak.