Zoetermeer – Zaterdagavond 26 september was er veel politieactiviteit in de wijk Oosterheem in Zoetermeer.

Voornamelijk rondom het winkelcentrum in Oosterheem was het na 22:00 uur erg druk met meerdere politiewagens. Er zijn onder andere op het Oosterheemplein enkele personen gecontroleerd. Ook controleerde de politie een parkeergarage.

Wat exact de reden is van de activiteit is vooralsnog niet bekend. Omwonenden melden aan de redactie dat er de laatste weken vaker veel politie aanwezig is, ook zou het qua jongeren ‘s avonds erg druk zijn en zorgen zij voor overlast.

UPDATE:

Wijkagent Oosterheem meldt op berichtendienst Twitter dat de politieactiviteit zaterdagavond te maken had met een aantal vernielingen op de kermis in Oosterheem, een groep van 15 jongeren zou er vernielingen hebben aangericht. De politie is daarop met meerdere eenheden ter plaatse gekomen waarop de jongeren zijn gaan rennen. Na een zoekactie zijn er meerdere groepjes aangetroffen en zijn er bekeuringen uitgedeeld voor het veroorzaken van overlast.

Wat er exact op de kermis is vernield, is ons niet bekend.

Deze website gebruikt cookies. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten