Zoetermeer – Maandagmiddag 12 oktober zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een gaslucht in een woning aan de Semsschans in Zoetermeer. 

De hulpdiensten waaronder de brandweer uit Hollands Midden (kazerne Benthuizen) werden omstreeks 15:15 uur gealarmeerd waarna zij met spoed ter plaatse zijn gekomen. In een woning werd een sterke gas/benzine lucht geroken, na diverse metingen door de brandweer bleek er geen gas in de woning aanwezig te zijn. Ook medewerkers van netbeheerder Stedin zijn ter plaatse gekomen en konden in de woning niks vinden.

Er is daarna ook onderzoek gedaan rondom de woning, onder andere in de riolering. Het vermoeden bestond dat de lucht van een geparkeerde motorfiets afkomstig was, de brandweer is kort in gesprek geweest met de eigenaar van de motor. Na overleg tussen de politie en de brandweer is alles weer vertrokken.

Wat de exacte oorzaak was van de lucht is ons niet bekend.

UPDATE 21:30 uur: 

De brandweer ontvangt vanavond meerdere meldingen in de regio over een stanklucht. Uit onderzoek is gebleken dat de herkomst vermoedelijk afkomt van een schip in de buurt van Rotterdam. Dit meldt Brandweer Haaglanden op Twitter.

Bij navraag aan de woordvoerder van Brandweer Haaglanden blijken de incidenten van de stanklucht in regio Den Haag en het incident in Zoetermeer los van elkaar te staan. De stanklucht in Zoetermeer is vermoedelijk veroorzaakt doordat er benzine in de riolering terecht is gekomen.