Zoetermeer/Den Haag/Vlaardingen – Naar aanleiding van een onderzoek aan de Kryptonstraat 16 september is er een crystal meth lab ontmanteld. De recherche is hierop een onderzoek gestart, naar aanleiding daarvan zijn er dinsdag 1 december 8 aanhoudingen verricht.

De verdachten kwamen bij de politie in beeld na onderzoek naar een crystal meth lab op de Kryptonstraat in Zoetermeer. Dit drugslab werd op 16 september gevonden na een melding van stankoverlast. De recherche startte een onderzoek waaruit de verdachten naar voren kwamen als betrokkenen. De verdachten zijn 5 mannen met leeftijden tussen de 46 en de 70 jaar oud en drie vrouwen met leeftijden tussen de 30 en 78 jaar oud. De aanhoudingen zijn verricht in Delfgauw, Den Haag, Voorburg en Rotterdam.

Twee drugslabs

De woningen van de verdachten en een bedrijfspand werden doorzocht door een team van agenten en een speurhond. In een woning in Voorburg en een bedrijfspand in Vlaardingen vonden zij drugslabs waar vermoedelijk crystal meth werd gemaakt. In totaal zijn enkele tientallen kilo’s harddrugs in beslag genomen. De straatwaarde hiervan zou rond de vijf miljoen euro liggen. De drugslabs zijn ontmanteld. Verder nam de politie grote hoeveelheden cash geld, twee vuurwapens, vijf auto’s en waardevolle goederen in beslag.

Foto & Video: Archiefbeeld 16 september Kryptonstraat – © Spa-Media