Bleiswijk – Dinsdagavond 22 december kwam er een melding binnen van een ongeval op de A12 ter hoogte van afrit Bleiswijk.

De melding was ter hoogte van hectometerpaal 17.1 en kwam omstreeks  23:30 uur binnen. Meerdere hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gekomen. De brandweer is vanwege een mogelijke beknelling ook uitgerukt. Ter plaatse trof men vier voertuigen die schade hadden waarvan er één in tegengestelde richting tot stilstand was gekomen. Door het ongeval zijn de brokstukken over alle rijbanen verspreid terecht gekomen en zijn meerdere voertuigen daardoor geraakt. De ravage was zo groot dat de snelweg in de richting van Utrecht tussen Zoetermeer en Bleiswijk vanaf afslag 7 afgesloten werd. Verkeer vanuit Den Haag wat richting Utrecht wilde werd vanaf knooppunt Prins Clausplein omgeleid via de A4 en de N11.

De ter plaatse gekomen ambulances hebben twee personen onderzocht, beiden zijn meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Het ongeval heeft kunnen plaatsvinden doordat één bestuurder onder invloed was van alcohol en verdovende middelen, deze is later door de politie in verzekering gesteld. De berging van de voertuigen heeft nog enige tijd geduurd.