Nederland / Den Haag – Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in een kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. De avondklok blijft voorlopig van kracht.

Dinsdagochtend bepaalde de rechter in een door actiegroep Viruswaarheid aangespannen zaak dat de avondklok per direct moet worden opgeheven. De Staat tekende hoger beroep aan en heeft het hof daarnaast in een speciale spoedprocedure gevraagd de werking van dat vonnis uit te stellen.

De Nederlandse Staat wil dat de avondklok van kracht blijft, in elk geval totdat de zaak in hoger beroep inhoudelijk aan bod is geweest. Die zitting staat aanstaande vrijdag op de planning. De uitspraak zal dan enkele dagen later volgen.

De Nederlandse Staat had het gerechtshof gevraagd om vanavond nog uitspraak te doen of de avondklok in stand kan blijven totdat vrijdag het hoger beroep dient. Een andere rechter heeft vanavond geoordeeld dat dit mag. Momenteel blijft de avondklok dus nog steeds van kracht en mag niemand zonder geldige reden tussen 21:00 uur en 04:30 uur op straat zijn.