Zoetermeer – De politie hield woensdagochtend 10 maart vijf verdachten aan, na uitgebreid onderzoek naar de brandstichting bij een woning aan de Hekelingenstraat in Zoetermeer.

De verdachten worden niet alleen verdacht van betrokkenheid bij deze brandstichting, maar ook bij een andere ontploffing bij een woning aan de Willem Pijperstraat in Nootdorp. Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten werden wapens, tientallen bankpassen en ruim €21.000,- cash geld gevonden.

Eerder werden in Team West beelden getoond van twee personen die een vloeistof op de stoep voor de voordeur op de Hekelingenstraat gooien en daarna een explosief aansteken. De buurt wordt dan opgeschrikt door een harde knal. Dit gebeurde op 2 januari 2021. In november 2020 werd de voorgevel van een woning aan de Willem Pijperstraat in Nootdorp vernield door een ontploffing.

In een grootschalig onderzoek door de recherche zijn beelden onderzocht en is er zoveel mogelijk met buurtbewoners gesproken om informatie te verzamelen. De verspreiding van de beelden via Team West leverde de recherche ook tips op. Na de uitzending werd een 18-jarige man uit Zoetermeer verhoord als verdachte, die op dat moment ook al vast zat voor een andere zaak. De verdachten die vandaag zijn aangehouden, zijn vijf mannen uit Zoetermeer van 18, 19, 19, 20 en 25-jarige leeftijd. De verdachten zitten op dit moment nog vast en worden later vandaag gehoord. Ze zijn aangehouden in hun woningen, die door de recherche zijn doorzocht.

Bij de doorzoekingen van de woningen zijn wapens (waarvan één vuurwapen) aangetroffen, tientallen bankpassen op andere namen dan die van de verdachten en ruim €21.000,- cash geld. Deze goederen zijn door de recherche in beslag genomen. De politie sluit niet uit dat in de komende tijd nog meer verdachten worden aangehouden.