REGIO – Het KNMI heeft voor donderdag 11 maart ‘code geel’ aangekondigd wegens zware windstoten welke worden verwacht. 

Het KNMI verwacht door heel het land zware windstoten van 75-90 km/ uur. “De windpiek valt in de tweede helft van de ochtend en aan het begin van de middag. Op dat moment is er in het noorden en westen plaatselijk kans op zeer zware windstoten van 100-110 km/uur.” meldt de KNMI op haar website.

Er wordt verwacht dat aan het eind van de middag de wind weer langzaam afneemt.

 

Zie hieronder de actuele weercode van het KNMI.

Onder de weerkaart kunt u onze liveblog volgen met het laatste nieuws met betrekking tot de storm.

 

 

Actuele weerkaart © KNMI.nl

 

De meldkamer heeft het vandaag enorm druk met de hoeveelheid stormschade gerelateerde meldingen.
Voordat u belt, bedenk dan of het spoedeisend is. Zie hieronder in het schema waarvoor u wel of niet kunt bellen om overbelasting te voorkomen.
Bel 112 alleen in levensbedreigende situaties. Voor alle andere situaties waarbij hulp nodig is van de brandweer, bel je 0900-0904. Houd 112 vrij voor echte spoed!

 

Liveblog:

11.30 uur – Hebriden Zoetermeer:

Aan de Hebriden in Zoetermeer zijn dakpannen losgeraakt. In een groot gedeelte van de straat zijn de parkeervakken afgezet. Een auto raakte beschadigd. De losliggende dakpannen zijn door de brandweer verwijderd.

 

 

13:25 uur – Javalaan Zoetermeer:

De dakpannen zijn van het dak af komen waaien en zijn op de grond terecht gekomen, voor zover bekend hebben de dakpannen geen schade aangericht aan omliggende woningen of geparkeerde auto’s. De dakpannen zijn ook terecht gekomen in de dakgoot. De brandweer is later met een hoogwerker ter plaatse gekomen om de losliggende dakpannen te verwijderen.

Brandweerlieden hebben een lint gespannen om de veiligheid te kunnen waarborgen.

 

 

13:30 uur Heinenoordstraat Zoetermeer:

Op de Heinenoordstraat waren er ook dakpannen losgekomen van het dak van een woning. Deze dreigden naar beneden te vallen, voor zover bekend hebben deze geen schade aangericht in de omgeving.

 

14:30 uur Justus van Effenhove Zoetermeer:

De brandweer werd gealarmeerd nadat er een zonwering los was gekomen van een woning aan de Justus van Effenhove. Een stalen draad stak hierna uit de zonwering en de brandweer heeft deze vakkundig verwijderd.