Zoetermeer – Zaterdagavond 3 april heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de rijksweg A12 ter hoogte van Zoetermeer, hierbij raakte slechts één persoon lichtgewond. 

De hulpdiensten waaronder politie, brandweer en Rijkswaterstaat zijn met spoed ter plaatse gekomen. Ter plaatse bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval waarbij een bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur is kwijtgeraakt en daarbij een verkeersbord dat langs de weg stond heeft geraakt.

Twee van de drie inzittenden hebben het er goed vanaf gebracht. De bestuurder van het voertuig is wel nagekeken op verwondingen maar hoefde niet vervoerd te worden. De politie heeft de bestuurder gearresteerd. De reden is ons niet bekend.

De inzet van de brandweer bleek op wat hand- en spandiensten na verder niet nodig waardoor zij snel weer retour kazerne konden. Rijkswaterstaat heeft door het ongeval 1 rijbaan afgesloten waardoor het overige verkeer met gematigde snelheid over de andere 2 rijstroken hun weg konden vervolgen.

Het voertuig, wat ernstig beschadigd is geraakt, zal door bergingsbedrijf BRL geborgen worden.

UPDATE:

De politie maakt bekend dat er vier inzittenden in het voertuig zaten en de bestuurder is getest op alcohol en gebruik van drugs. De bestuurder testte positief op THC. In het voertuig zijn ballonnen aangetroffen en in een nabijgelegen sloot is een lachgastank aangetroffen. De inzittenden ontkennen iets met deze spullen te maken te hebben.