Zoetermeer – Donderdagmiddag 20 mei werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een dier op hoogte aan de Frankrijklaan in Zoetermeer.

Omstreeks 17:35 uur kregen de hulpdiensten waaronder de politie en de brandweer de melding dier op hoogte. Ter plaatse bleek het te gaan om een slechtvalk welke vast zat op het dak van het stadhuis.

De Frankrijklaan is ten tijden van het incident tijdelijk afgesloten geweest, zodat de brandweer met de hoogwerker het beestje van het dak kon halen. Helaas heeft de slechtvalk ondanks de inzet van de brandweer zijn pogingen om te leren vliegen niet overleefd.

De slechtvalk was eerder op de dag al begonnen met zijn eerste vlucht vanaf de toren ‘De Kroon’. Helaas belandde het beestje eerst op een balkon aan de overzijde, hier heeft hij de nacht doorgebracht. Het beestje was met behulp van de vogelwerkgroep Zoetermeer teruggebracht naar het nest, zodra hij terug op het nest was is hij meteen weer gaan vliegen en is vermoedelijk door een rukwind op het dak terecht gekomen. Volgens een lid van de vogelwerkgroep is het beestje ongeveer 40 dagen oud geworden.

 

Foto’s: Ingezonden