Zoetermeer – Woensdagmiddag ging het niet helemaal goed tijdens het verwijderen van de eikenprocessierups in bomen langs de Franklinstraat – Oostweg in Zoetermeer.

Twee medewerkers van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het onderzoeken en verwijderen van de eikenprocessierups waren woensdagmiddag bezig om nesten uit de bomen te verwijderen, toen het mis ging. De hoogwerker zakte namelijk weg als gevolg van een drassige ondergrond.

Er raakte niemand gewond.

Bergingsbedrijf Vreugdenhil werd hierop ingeschakeld waarop zij met groot materieel ter plaatse kwamen. De eerste poging mislukte, omdat de afstand te groot was.

De hoogwerker kwam niet van zijn plek af. Hierop liet Vreugdenhil een kraan ter plaatse komen. Met rijplaten en een kraan lukte het om dichter bij de hoogwerker te komen waarna deze losgetrokken kon worden.

Tijdens de eerste poging werd kort een gedeelte van de Franklinstraat vanaf de kruising Oostweg in de richting van de rotonde Edisonstraat afgesloten voor het verkeer.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij meerdere tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 010-2105003. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Zoetermeer.