Zoetermeer – Woensdagmiddag 7 juli was de dag dat in het teken stond voor de boeren om massaal te gaan protesteren tegen het stikstof beleid. In heel het land waren er dan ook acties op touw gezet en vele boeren gingen dan ook naar het Malieveld in Den Haag om daar hun geluid te laten horen. 

De demonstranten was door de politie verboden om over de rijkswegen te rijden richting het Malieveld, dit omdat het veel veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Tientallen demonstranten waren toch de A12 opgereden en werden door de politie bij Utrecht eraf gehaald.

Honderden demonstranten reden omstreeks 10:00 uur onder politiebegeleiding Zoetermeer binnen. Zij reden onder andere over de Australiëweg, Europaweg en de Amerikaweg binnendoor naar het Malieveld waar werd gedemonstreerd. Onderweg werden er op meerdere op en afritten en bij kruisingen de weg geblokkeerd door middel van tractoren en vrachtwagens. Hierdoor liep het verkeer in Zoetermeer ruim een halfuur vast.

Passerende ambulances welke met spoed aankwamen kregen alle ruimte van de demonstranten.