Zoetermeer – Maandagavond 20 september werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een gebouwbrand aan de Datheenhove in Zoetermeer.

Omstreeks 20:30 uur ontvingen de hulpdiensten waaronder politie en brandweer de oproep voor een gebouwbrand. Ter plaatse bleek het te gaan om een schoorsteenbrand. Door middel van een hoogwerker konden de brandweerlieden het dak op om bij de schoorsteen te komen.

Al snel werd er door de brandweer opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. De brandweer heeft de schoorsteen geramoneurd, in de hoop het brandende/smeulende materiaal uit de schoorsteen te halen, om erger te voorkomen. Vrij vlot hierna kon het sein brand onder controle worden gegeven. Naar verluidt zat de haard van de brand meer onder het dak dan in de schoorsteen. Door sloopwerkzaamheden in en rond de schoorsteen kon de brandweer beter bij de brandhaard komen.

Stichting Salvage was ter plaatse om de schade op te nemen. Inmiddels is het sein ‘ brand meester’ gegeven, na extra controles zal de brandweer retour kazerne gaan.