Maandagmiddag werd de politie gewaarschuwd voor een scooterdiefstal aan de Salvelsbos in Zoetermeer, op dat zelfde moment kwam er bij de brandweer een melding binnen van een buitenbrand. De hulpdiensten rukten massaal uit naar hetzelfde adres.

Uit nader onderzoek blijkt dat er een scooter werd aangetroffen aan de Savelsbos, deze bleek van een eerdere diefstal afkomstig te zijn. Hiervoor was al eerder aangifte gedaan bij de politie.

De familie van de eigenaar van de scooter, troffen de scooter geparkeerd aan in een fietsenstalling, hierop alarmeerde zij de politie. De scooter bleek flinke schade te hebben, waaronder het slot dat is geforceerd. De agenten hebben op locatie telefonisch overlegd met meerdere partijen om te kijken wat er gedaan kon worden.

Uiteindelijk is een extra slot dat om de scooter zat doorgeknipt en is de scooter in overleg weer teruggegeven aan de familie. Naar de dader wordt nog nader onderzoek gedaan door de politie, hiervoor hebben de betrokkenen meerdere bewijsstukken overhandigd aan de politie.

Buitenbrand

De brandweer werd zonder spoed (Prio 2) gealarmeerd voor een buitenbrand, uiteindelijk kwamen zij met spoed ter plaatse. Of er daadwerkelijk ergens brand is geweest is vooralsnog onduidelijk. De brandweer is kort in de flat aanwezig geweest, maar gingen al vrij snel weer retour kazerne.