Zaterdagmiddag zijn de hulpdiensten opnieuw uitgerukt na een melding dat er een huilende baby in een ondergrondse container zat, ditmaal aan de Van Stolberglaan in Zoetermeer. 

De brandweer rukte met spoed uit en kwam opnieuw af op een melding dat er babygeluiden werden gehoord. De container is uitgekamd, en veel vuilniszakken werden doorzocht. Hier werd in één van de vuilniszakken een bluetooth speaker aangetroffen waarmee de geluiden werden afgespeeld.

De hulpverleners voelden zich in de zeik genomen en gaan onderzoek doen naar de eigenaar van de bluetooth speaker.

Gisteren werd er ook gezocht in een ondergrondse container, aan het Sanne van Havelteplein werden ook babygeluiden gehoord uit een ondergrondse container. Of het om dezelfde ‘grappenmaker’ gaat is niet bekend.

Gisteren waren er volgens de berichtgeving in Delft en Rozenburg vergelijkbare incidenten. Waarbij de hulpdiensten ook massaal en maximaal een zoektocht hebben gemaakt naar een krijsende baby in ondergrondse containers. Naar deze incidenten wordt onderzoek gedaan en meteen gekeken of deze verband houden met elkaar.

 

Foto: Archiefbeeld – incident Sanne van Havelteplein in Zoetermeer.