Vrijdagmiddag is er een zoekactie geweest in een ondergrondse container na een melding van gehuil van een baby aan het Sanne van Havelteplein in Zoetermeer.

Lees ook: Grote inzet van hulpdiensten voor mogelijk baby in ondergrondse container Koekamp Delft

Vlak na het incident aan de J.W. Paltelaan, werden de hulpdiensten gealarmeerd naar het Sanne van Havelteplein. Hier werd door omstanders of een bewoner gehuil gehoord van een baby, dan wel een kindje in een ondergrondse container. De bewoners hebben het gehuil zeker een uur gehoord en hebben hierop de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse gekomen en hebben de container doorzocht. In drie containers welke op het plein staan zijn doorzocht.

Ook vuilniszakken uit de container zijn op straat door de hulpverleners doorzocht. Er werd niets aangetroffen. Na overleg is alles weer ingepakt en het vuilnis in de container gedeponeerd. De politie doet verder onderzoek.