Donderdagochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een gaslekkage buiten aan de Parkdreef in Zoetermeer.

Omstreeks 11:30 uur ging het mis tijdens graafwerkzaamheden aan de Parkdreef. Hierbij is waarschijnlijk een aansluiting van een woning geraakt. Volgens een medewerker van Stedin is dit al de vierde maal deze week dat het fout gaat op de Parkdreef, ditmaal is de hulp van de brandweer ingeroepen.

De politie heeft de Parkdreef afgesloten voor iedereen, zodat de brandweer goede metingen kon verrichten op aanwijzing van Stedin, die ook snel ter plaatse was. De brandweer zorgt in dit soort gevallen voor de afsluiting en controle en Stedin verhelpt de aanwezige lekkage, en zorgt dat de woning weer aangesloten wordt op het gas.

Er zijn twee woningen ontruimd, bij twee andere woningen waren de bewoners niet thuis en was geen actie nodig.