Dinsdagmiddag werd er op de diverse sociale mediakanalen opgeroepen tot rellen in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer.

Volgens de social’s zou er opgeroepen zijn om meer dan 300+ bakstenen mee te nemen. Er zou verzameld worden op een basketbalveldje in de wijk.

De politie was met meerdere eenheden strategisch aanwezig in de wijk Rokkeveen. Iedereen die de wijk in of uit wilde werd gecontroleerd. Het parate peloton (PP) was ook ter plaatse gekomen ter ondersteuning van de al aanwezige eenheden. Ook was de politie op de fiets door de wijk aan het rijden, dit is zeer effectief mocht iemand door een steegje of een smalle doorgang willen vluchten. Gisteren in de wijk Seghwaert waren er ongeregeldheden en hier konden de jongeren zich snel verplaatsen door de steegjes.

Rond en in een gebouw van een kinderopvang zijn beveiligers aanwezig, mocht het uit de hand lopen dan houden zij een oogje in het zeil bij het gebouw. In de loop van de avond verzamelden zich wat jongeren op scooters, lopend en op de fiets. Her en der zijn er mensen staande gehouden wat een enkele keer heeft geleid tot een bekeuring. Naar mate het later werd klonk er meer en zwaarder vuurwerk in de wijk.

Vooralsnog is er één persoon aangehouden, en lijkt het, op de vuurwerkknallen na, rustig in de wijk. De politie zal actief in de wijk aanwezig blijven.

Voor zover bekend zijn er geen vernielingen aangericht, behalve wat knallen in de wijk door afgestoken vuurwerk. De politie liep helaas wel wat schade op. Een dienstvoertuig bleef haken aan een verkeerspaal in de wijk, hier moest een bergingsvoertuig ter plaatse komen om met wat middelen de bumper van het dienstvoertuig weer recht te trekken.