UPDATE: Een 37-jarige man uit Zoetermeer heeft zichzelf gemeld na de uitzending van Team West.  


Vanavond in Team West vraagt de politie aandacht voor onder andere een zeer gewelddadige woningoverval in Voorhout, maar ook twee zaken uit Zoetermeer. Er worden beelden getoond van een pinner die in Zoetermeer met een weggenomen bankpas een groot bedrag heeft opgenomen. Ook besteedt Team West aandacht aan een mishandeling in de Randstadrail in Zoetermeer, hier kreeg een meisje harde klappen.

 

Mishandeling in de Randstadrail Zoetermeer                                           
Op vrijdag 1 oktober 2021 is een minderjarig meisje het slachtoffer geworden van een mishandeling. Het meisje werd in de Randstadrail aangesproken door een onbekende man omdat ze geen mondkapje droeg. Kennelijk viel het antwoord van het meisje niet in goede aarde want de man gaf het meisje twee harde klappen in het gezicht. Later bood de man op het perron van de halte ‘De Leyens’ nog wel zijn excuses aan maar de politie wil toch graag weten wie deze man is. In de uitzending worden er van deze man camerabeelden getoond.

Bankhelpdeskfraude Zoetermeer                                                                                                                            
Op maandag 4 oktober 2021 werd een inwoonster van Zoetermeer door een zogenaamde medewerkster van een bank gebeld. Deze zogenaamde medewerkster vertelde het slachtoffer dat er problemen waren met een foutieve transactie en dat een andere zogenaamde medewerker haar bankpas kwam ophalen. Nadat dit allemaal was gebeurd werden er bij een pinautomaat aan de Luxemburglaan in Zoetermeer grote bedragen gepind. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de pinner.

Heeft u informatie over een van de zaken?

Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Iedere dinsdag is Team West om 17.00 uur te zien bij Omroep West. De uitzending wordt daarna ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een keer herhaald.

 

Lees hier het hele persbericht

Foto: Politie.nl