Dinsdagavond is er forse schade ontstaan na een eenzijdig ongeval op de Europaweg in Zoetermeer.

Omstreeks 23:00 uur werden de hulpdiensten, waaronder de brandweer, met spoed gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de Europaweg. Een automobilist kwam op de Europaweg tegen een hekwerk van de Europatunnel tot stilstand. Enkele delen van het hekwerk en onderdelen van het voertuig vielen hierbij naar beneden en beschadigden een in de tunnelbak rijdende auto.

Bij navraag bleek dat de bestuurder even tevoren al was opgevallen doordat agenten zagen dat hij meerdere verkeersovertredingen beging. Nadat hij aan de kant was gezet om hem aan te spreken en zijn gegevens te controleren, besloot de bestuurder er met zijn elektrisch aangedreven auto met hoge snelheid van door te gaan.  De agenten zijn meteen op zoek gegaan naar de bestuurder, tot zij het voertuig op de Europaweg zwaar beschadigd tegen een tunnelbakrand zagen staan.

Van de bestuurder ontbrak ieder spoor. Later in de nacht omstreeks 04:00 uur werd de politie gebeld nadat een man zwaargewond in de tuin van een woning lag te kermen, dit bleek de gevluchte bestuurder van het verongelukte voertuig te zijn. De 31-jarige man uit Den Haag is behandeld door het ambulancepersoneel, waarna hij naar het ziekenhuis is vervoerd. Later zal de man aangehouden worden door de politie.

De politie heeft de zaak nog verder in onderzoek, het rijbewijs van de man is alvast ingevorderd en hij kan diverse boetes tegemoet zien.

Ten tijde van het incident was de Europaweg vanaf de kruising Zwaardslootseweg in de richting naar Centrum West / Afrikaweg  afgesloten voor het verkeer. De gemeente werd ingeschakeld om de tunnel schoon te vegen.