Dinsdagavond is er een brand ontdekt in een appartementencomplex aan het Bredewater in Zoetermeer.

Een bewoner in hetzelfde complex ontdekte de brand doordat er rookmelders alarm sloegen. De brandweer kon in eerste instantie lastig de brand lokaliseren en schaalde uit voorzorg op naar sein ‘middelbrand’. Er kwam forse rookontwikkeling uit de woning.

Uiteindelijk bleek er een brand te zijn in een vaatwasmachine. De brandweer had het vuur gelukkig snel onder controle.

Opmerkelijk is dat de bewoner van de getroffen woning niet thuis was ten tijde van de brand. De bewoner is in het buitenland op vakantie. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, dit wordt onderzocht.

Ontruiming van het appartementencomplex was niet nodig, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Er raakte niemand gewond. De woning heeft flinke rookschade opgelopen, stichting Salvage is ter plaatse voor de afhandeling van de schade.