Omstreeks 22:20 uur werd de brandweer met spoed gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Fletcher Hendersonrode in Zoetermeer. De brand was kort uitslaand.

Ter plaatse bleek het te gaan om een buitenbrand, maar ondanks de snelle inzet van de brandweer liep de woning forse schade op. In korte tijd, binnen 10 minuten, werd het incident door de brandweer opgeschaald naar sein ‘middelbrand’. Bij de brand kwam een flinke hoeveelheid rook vrij.

Een ambulance en een OvD-G is met spoed ter plaatse gekomen. De woordvoerder van de brandweer laat weten dat er niemand gewond is geraakt. Stichting Salvage zal de schade  met de bewoner(s) afhandelen. De brandweer controleert de omliggende woningen of deze veilig zijn om weer te betreden.

Als gevolg van het incident is de Muzieklaan deels afgesloten voor verkeer.