Zaterdagochtend is er een man aangehouden die voor onrust zorgde aan de Schiebroekstraat, naar verluidt liep hij in de straat op ramen en deuren te bonken. De aanhouding is rustig verlopen en de man is meegenomen naar het politiebureau.

In de omgeving werd in een personenauto met een buitenlands kenteken een verdacht object gevonden, het vermoeden bestond dat het om een explosief zou gaan.

De Schiebroekstraat werd afgesloten en de bewoners werd geadviseerd om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

De EOD, Explosieven Opruimings Dienst, van Defensie is ter plaatse gekomen en heeft onderzoek verricht. Uit het onderzoek bleek dat het om een geweergranaat ging. De granaat is naar de Noord-Aa vervoerd en daar tot ontploffing gebracht.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij meerdere tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 010-2105003. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Zoetermeer.