De livestream is afgesloten, wij danken u voor het kijken!


Donderdagavond is door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een leegstaand pand langs de Voorweg / Amerikaweg in Zoetermeer. 

De brandweer werd iets over 21:00 uur gealarmeerd, al snel werd er opgeschaald naar sein ‘middelbrand’. In het begin was er forse rookontwikkeling zichtbaar, na de eerste inzet van de brandweer nam het meeste af.

De brand woedde in het dak van een oude boerderij, een slooppand. Vanwege veiligheid kon de brandweer het pand niet betreden en werd de brand van buitenaf bestreden. Omdat de brandweer problemen had met de waterwinning zijn er eenheden van kazerne Wassenaar ter plaatse gevraagd.

Een gedeelte van de Amerikaweg in de richting van de Meerzichtlaan is gedeeltelijk afgesloten geweest. Dit omdat er een brandweerwagen voor waterwinning stond. De gemeente is op de hoogte gesteld en gaat verdere maatregelen treffen.

Er raakte niemand gewond bij de brand.

UPDATE 23:20 uur:

De woordvoerder van de brandweer geeft aan dat zij het pand gecontroleerd laten uitbranden. Er komt forse rookontwikkeling vrij, welke de goede kant op waait. Heeft u toch last ? Sluit ramen en deuren en doe uw mechanische ventilatie uit.