Zondagavond is er een attractie op de kermis aan de Van der Hagenstraat stil komen te staan. De hulpdiensten, waaronder de brandweer kwamen hiervoor ter plaatse.

De G-Max werd zondagavond extra spannend, hij kwam enige tijd stil te staan terwijl er passagiers op grote hoogte in de cabines zaten.  De kermis werd gedeeltelijk afgesloten en ontruimd om zo een veilige werkomgeving te creëren om de mensen uit de attractie te kunnen halen.

De opgetrommelde brandweerlieden hebben uiteindelijk weinig te doen gehad, de kermisexploitant wist zelf de attractie weer langzaamaan in beweging te krijgen en zo de geschrokken kermisgangers te bevrijden. Nadat ze weer vaste grond onder de voeten hadden zijn de gasten kort ondervraagd door de EHBO’ers die al snel klaar stonden om eerste hulp te verlenen, er is niemand gewond geraakt.

De oorzaak van het vastlopen van de attractie wordt onderzocht en is nog niet bekend,  evenals of deze attractie morgen weer open zal zijn.

 

Foto: Archief foto © Spa-Media – Ter illustratie – (kermis Zoetermeer – 2021)