Op een filiaal van de Albert Heijn aan de Petuniatuin heeft dinsdagmiddag een overval plaatsgevonden.

Bij de overval werd gebruik gemaakt van een vuurwapen. De verdachte kwam rond vijf uur de winkel binnen. Het is onbekend of hij ook wat heeft buitgemaakt.  Toen de overvaller de winkel verliet kwam hij voor een verrassing te staan. Enkele omstanders zagen het gebeuren en grepen in. De dader werd door omstanders overmeesterd en daarna overgedragen aan de politie.

Nabij de winkel vond de politie enkele spullen van de overvaller. Ook lag er tussen zijn spullen een vuurwapen. Direct werd er een PD (Plaats Delict) gemaakt bij de winkel en bij de gevonden spullen.

Een agent van afdeling TEV – Team Explosieven Verkenning, heeft het (nep)vuurwapen dat is aangetroffen in een bewijszak gestopt. Ook de overige spullen zijn in bewijszakken meegenomen. De politie doet nog onderzoek naar de overval.

Op 3 november vorig jaar was hetzelfde filiaal ook al doelwit van een overval.