Bij invallen in woningen en een loods in Zoetermeer en Pijnacker zijn op maandag 30 mei onder meer verdovende middelen, wapens, contant geld en geldtelmachines aangetroffen. Vier mannen zijn aangehouden.

De invallen zijn op 30 mei gedaan naar aanleiding van een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Deze handel kwam aan het licht tijdens een eerder onderzoek.

Drie woningen en een loods zijn doorzocht en daarbij zijn onder meer verdovende middelen, een bivakmuts, contant geld, geldtelmachines en wapens gevonden. Twee mannen uit Zoetermeer zijn aangehouden voor grootschalige handel in verdovende middelen. Het gaat om een 33-jarige man die in een woning in Zoetermeer is aangehouden en een 35-jarige man die in een hotelkamer in Nieuwerkerk aan den IJssel is aangehouden.

Daarbij bleek één van de woningen niet te zijn opgenomen in het Kadaster en de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. De woning is gesloten en de twee personen die hier aanwezig waren, zijn aangehouden. Het gaat om een twee mannen van 51 en 21 jaar.

De vier verdachten zijn vorige week voorgeleid. De raadkamer van de rechtbank heeft besloten het voorarrest met 90 dagen te verlengen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Ondermijning
De handel in verdovende middelen is een veelvoorkomende vorm van ondermijning. De daders worden regelmatig het criminele pad op getrokken, waar ze vervolgens moeilijk weer vanaf komen.

Drugshandel kan leiden tot intimidatie en afpersing. Een ander gevolg is dat kwetsbare wijken er nog kwetsbaarder door worden, doordat criminelen er de dienst uitmaken.

Wat kunt u doen?
In de strijd tegen ondermijning en illegaal wapenbezit werkt de politie samen met gemeenten en andere overheidsorganisaties. Maar ook u kunt iets doen. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Neem dan altijd contact op met de politie. Dat kan via 112 bij spoed en via 0900-8844 als er minder haast bij is. Doet u liever anoniem een melding? Dat kan via 0800-7000.