Donderdag werden er op drie verschillende locaties een controle uitgevoerd. Zo werd de constructiesnelheid van snor- en bromfietsen gecontroleerd en daarnaast werd er door middel van een lasergun gemeten hoe hard er werd gereden.

Op de Parkdreef werden 18 snor- en bromfietsen gecontroleerd waarvan 2 boven de constructiesnelheid reden. Zij hebben naast een proces-verbaal ook een WOK-melding gekregen en zullen hun voertuig opnieuw moeten laten keuren bij de RDW.

Op de Meervalsloot werden er circa 35 snor- en bromfietsen gecontroleerd waarvan er 4 boven de constructiesnelheid reden. Ook zij hebben hierbij een proces-verbaal en een WOK-melding gekregen. Eén van de bestuurders had een mindere dag en probeerde door middel van een begrenzer de constructiesnelheid te beïnvloeden. Deze werd ontdekt, vervolgens in beslag genomen en er werden meerdere processen-verbaal opgemaakt. Nadat de bestuurder zijn weg te voet mocht vervolgen, besloot hij even later wederom te gaan rijden. Hierna mocht hij opnieuw een paar processen-verbaal in ontvangst nemen.

Op de N470, ter hoogte van FC Zoetermeer, werden in totaal 18 snelheidsovertredingen gemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 114km/h waar 80km/h is toegestaan.

Naast de snelheidsovertredingen werden ook processen-verbaal opgemaakt voor de volgende feiten:
– Rijden zonder rijbewijs
– Mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden
– Geen gebruik maken van een gordel
– Rijden zonder helm

 

Foto’s: Politie Basisteam Zoetermeer – Facebook