Woensdagavond zijn er tijdens een demonstratie van de boeren op het industrieterrein bij distributiecentra in Bleiswijk hooibalen en hout in brand gestoken. 

De politie en brandweer zijn ter plaatse aan de Lumenlaan alwaar de brand is gesticht. De brand woedt in de berm op een parallelweg langs de rijksweg A12. De brandweer heeft al meerdere keren de brand geblust. De politie en brandweer staan het gebeuren op afstand in de gaten te houden.

Voor de derde dag op rij demonstreren de boeren bij de distributiecentra bij Bleiswijk. Hier zitten Albert Heijn, ALDI en Hoogvliet gevestigd. Maandag was er een vredige demonstratie waarbij de poorten van de distributiecentra van de supermarktketens (gedeeltelijk) werden geblokkeerd.

 

De politie was in groten getale aanwezig om toezicht te houden. De boeren in het land demonstreerden ook voor de vrijlating van een 16-jarige jongen in Heerenveen, hij is ondertussen vrijgelaten. Hij werd gisteren aangehouden nadat er door de politie gericht schoten op hem werden gelost vanwege een, volgens de politie, dreigende situatie.

Volgens de politie werd er op de agenten ingereden. Dit wordt onderzocht door de rijksrecherche.

Tekst loopt door ma de eerste reeks foto’s

 

IMG_1441

IMG_1439

IMG_1443

IMG_1435

IMG_1434

 

UPDATE 22:30 uur:

Langs de Prismalaan-West heeft ook een buitenbrand gewoed. Hier stond een berg gemaaid gras in brand. Of dit eveneens is veroorzaakt door de protesterende boeren is niet bekend.

Het protest lijkt inmiddels voorbij, alle boeren zijn met hun trekkers vertrokken van het industriegebied. Of zij weer terug komen, zoals voorgaande dagen, is niet bekend.