In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op last van burgemeester Pieter van de Stadt 19 aanhoudingen verricht tijdens een demonstratie bij distributiecentra in Bleiswijk. 

Voor de derde nacht op rij blokkeren de boeren het terrein bij distributiecentra van Hoogvliet aan de Facetlaan en de Jumbo aan de Laan van Mathenesse.

Volgens de politie is er een gesprek geweest met de demonstranten en zijn er meerdere waarschuwingen gegeven. Hier werd geen gehoor aan gegeven, waarop omstreeks 04:30 uur de ME in actie is gekomen en er 19 mensen zijn aangehouden, waaronder negen minderjarigen.

Of de 19 aangehouden boeren nog vastzitten, is niet bekend. De 12 tractoren die ze voor de blokkade gebruikten, zijn overgebracht naar een andere locatie, waar ze later kunnen worden opgehaald. Ze zijn niet in beslag genomen.

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft via social media nog geen berichtgeving naar buiten gebracht over de demonstratie dan wel de aanhoudingen.

Brandende hooibalen

Woensdagavond waren de demonstrerende boeren al aanwezig, toen werden er hooibalen en bermen in brand gestoken. De brandweer kwam er toen meerdere keren aan te pas om de branden te blussen.

Rond 22:30 uur vertrokken alle boeren van de distributiecentra in Bleiswijk, maar ze zijn blijkbaar op een later tijdstip weer teruggekomen.

UPDATE:

7 juli 11.15 uur:
Alle verdachten die vannacht zijn aangehouden bij de distributiecentra in Bleiswijk zijn heengezonden. De tien volwassenen krijgen een boete voor de wet openbare manifestaties.

De negen minderjarigen worden op een later moment gehoord.