Op de Noordkade in het horecagebied in Drachten is zondagochtend rond zes uur een auto over het terras van een horecagelegenheid gereden. Een 19-jarige Zoetermeerder is aangehouden.

Bij het ongeval werd ook een filiaal van Domino’s geraakt. Er raakte niemand gewond. De politie hield drie verdachten aan: een 19-jarige man uit Leeuwarden, een 20-jarige man uit Burgum en een 19-jarige man uit Zoetermeer.

Omstanders verklaren dat rond 06:00 uur de auto doelbewust op het terras in reed, er waren op dat tijdstip weinig mensen aanwezig. De politie heeft camerabeelden bekeken en zag daarop een auto met hoge snelheid over de Noordkade rijden, waarbij het voertuig op enig moment over het terras schuift en tegen het horecapand tot stilstand komt.

Of het een doelbewuste actie was of dat de bestuurder onder invloed was, is nog niet bekend. De politie doet nader onderzoek naar het incident.

Foto’s & Video: 112Drachten.nl