Vanaf vrijdag 1 juli is het verplicht om op elke verdieping van uw woning een rookmelder te plaatsen. Oplichters maken hier misbruik van. Zij gaan als zogenaamde ‘controleur rookmelders’ langs de deuren.

Er wordt (nog) niet gecontroleerd op de plaatsing van rookmelders. Oplichters gebruiken de babbeltruc om uw woning te betreden. Ze hebben vaak een zelfgemaakte identiteitskaart bij zich. Terwijl ze door de woning lopen, nemen ze diverse waardevolle spullen mee.

De politie waarschuwt voor deze nieuwe babbeltruc. Laat ze buiten staan en sluit de deur. Kijk goed naar de personen en bel desnoods 112. Waar gaan ze heen of zijn ze met een voertuig? Dit laatste is vooral belangrijk voor het opsporen van de oplichters. Woningcorporaties installeren – of controleren wel op – rookmelders, maar dit doen zij nooit onaangekondigd.